Ringi startet med eplepressing 1995. 2001 lanserte de, som den første i Norge (kansje i verden), eplemost som et alternativ til vin. Ringi Gårdspresset Eple har vært en suksess. For å holde kvaliteten på øverste nivå produserer de kun et begrenset opplag, det gjør at du finner Gårdspresset Eple bare i noen utvalgte salgskanaler.

GRAVENSTEIN
er fyldig, med god sødme. Den er diskret syrlig, karakterfull med lang ettersmak. Gravenstein er meget anvendelig, og egner seg godt til kjøtt og fisk.

Eplesorten kom fra Danmark på slutten av 1600-tallet, og har vært vår viktigste eplesort. Eplene er store og enten fint gule eller helt røde. Fruktkjøttet er ganske fast, gult, saftig og litt syrlig med en fin aroma.

INGRID MARIE
er lett og søtlig, med en rik syrlig ettersmak. Passer godt til litt lettere mat, f.eks. småretter og lunsj. Eplesorten kommer fra Danmark. Eplene er små, runde og røde. Fruktkjøttet er fast og saftig.

SUMMERRED
er frisk, syrlig og middels fyldig, og duften minner om barndommens epleslang. Den passer flott til skalldyr, og egner seg utmerket som aperitif. Eplesorten kom fra Canada i begynnelsen av 1980-årene. Eplene er middels store, mørkerøde og med en avlang form.

http://www.ringi.no

Advertisements