rOFMgzfVbVACWj-G1wbCL7b1soBbZ0hOKAGe6knt38YNär Bibi Graetz började laga vin i 2001 var det enbart tänkt som något som skulle drickas inom familjen. Han hade vinmarker på tomten han hade ärvt av sina föräldrar och tyckte att de skulle användas. Han visste inte så mycket om vin men han visste att de här trätunnorna (barrique) användes till något, men inte riktigt till vad så han köpte ett gäng, skar av toppen och hällde i druvorna i dem. Så tog han en lång stav och började röra runt.

När vinet var färdigt tog han med sig sex flaskor till en kompis i Frankrike som ställde ut sina viner på en mässa. Han ställde ifrån sig tre av sina viner och gav tre till sin vän. När han vände sig om igen var vinerna borta. Äh, spelar väl inte så stor roll tänkte han.

Några veckor senare ringer det i telefonen, det var de ansvariga för mässan som skulle berätta att hans vin hade blivit världens bästa vin. Bibi svarade att han inte hade varit med i någon tävling. Jo, det stod tre flaskor på bordet svarade mannen i telefonen…

Han döpte vinet till Testamatta- galen i huvudet och hans rimligaste vin till Casamatta- dårhus.
Hans vin Soffocone, kommer från vinmarkerna precis på en kulle ovanför slottet. Den kullen är känd för att vara stället där unga älskare tar bilen och…hrm…leker, vi vet ju alla att italienska unga män bor hemma hos mamma ett bra tag. Därav döpte han vinet till Soffocone, italienskt slang för avsugning, en liten beskrivning av lekarna på kullen.
Advertisements