Bombay Sapphire Gin är ett gin som ägs av Bacardi och destilleras i England. Det som främst kännetecknar detta torra gin är att det är perfekt för att blanda gin cocktails. Lukten representerar pepparmynta, enbär och eukalyptus med inslag av kanel. Smaken är laddad med stark citron och apelsin smak som matchas med kryddig enbär.

Bombay Sapphire har en fruktig smak men med mjukhet som ger långvarande smak. Bismaken av denna torra gin är jämn, ren och märkt med krydda. Ingredienserna är mycket viktiga när man producerar gin av hög kvalitet. Bombay Sapphire destilleras tre gånger och ångan leds genom en korg som innehåller växter.

Detta genomsyrar den känsliga aromatiska smaken från varje individuell växt till ånga för en ljusare, renare, och mer balanserad smak. vattnet hämtas från sjön Vyrnwy och blandas med fräscha växter för att få ner kraften i detta torra gin till 40%. Bombay Sapphire buteljeras i safir-färgad flaska som bär bilden av drottning Victoria på etiketten.

Unikt med Bombay Sapphire London Dry Gin är även att den bygger på ett gammalt recept med en unik blanding av tio olika botaniska örter, till skillnad från det reguljära med mellan fyra och sex stycken olika örter.

Källor: http://dricka.se/sprit/bombay-sapphire-london-dry-gin/ , http://www.drinko.se/bombay-sapphire-gin.html

Advertisements